Imunita dnes a kedysi
Prečo mohli naše babičky a prababičky jesť toľko slaniny a “nič im nebolo”? A prečo my, aj keď sa dnes snažíme tak zdravo žiť, častokrát vychádzame z dverí doktora s informáciou, že máme alergiu na to a na tamto, alebo nebodaj nejakú novú potravinovú intoleranciu? A prečo zápasíme každý rok 1-2 krát s chrípkou?
NASPÄŤ DO MINULOSTI.
Vo viktoriánskej dobe mali ženy prirodzene niekoľkonásobne viac pohybu, spaľovali aj okolo 4000 kalórií denne. Ľudia chodili za prácou denne kilometre pešo (predstavte si, že by nebola diaľnica medzi Bratislavou a Trnavou a áno, tam niekde v strede medzi nimi, by bolo vaše pole, kde by ste chodili každý deň makať). Nad psychickým zdravím našich predkov by sme vedeli polemizovať, čo sa ale týka pohybu a stravy, tie si vieme porovnať úplne jednoducho.
Ja: Používam auto a výťah na dennej báze.
Moja prababička: Denne dochádzala za prácou a naspäť peši.
Ja: Vďaka hojnosti potravín si môžem dopriať veľké porcie jedla denne, aj nad rámec, aký potrebujem.
Moja prababička: Bola učená žiť skromne. Rodiny boli väčšie a jedlo si medzi sebou rozdeľovali do menších porcií.
Ja: Stravujem sa v reštauráciách a fastfoodoch. Je to rýchle, lacné a dostupné.
Moja prababička: Jedla doma svoju vlastnú domácu stravu. Mala pod kontrolou, čo dáva do jedla. Pestovala si svoju vlastnú zeleninu, chovala vlastné zvieratá na mäso.

Ak človek konzumuje nevyváženú stravu (v strave prevládajú tuky a bielkoviny), v zažívacom trakte sa nedokáže táto strava riadne a správne rozložiť a nestrávené zvyšky sa dostanú do hrubého čreva. V hrubom čreve máme niekoľko stoviek rôznych baktérií, z ktorých mnohé potrebujeme, ale sú tu aj baktérie, ktoré sa „živia“ nestrávenými zvyškami potravy. Tieto nestrávené zvyšky ďalej metabolizujú, čo má dva negatívne vplyvy na ľudské zdravie: jednak sa tieto baktérie ďalej rozmnožujú (je ich stále viac – na úkor prospešných baktérií) a jednak produkujú látky, ktoré ľudský organizmus poškodzujú. Tieto nepotrebné alebo škodlivé látky sa dostávajú do krvi a krvou ku všetkým bunkám v tele. V bunkách potom negatívne ovplyvňujú rôzne biochemické reakcie. Likvidovať ich dokáže len pečeň, keďže táto je ale stále zaťažovaná prísunom ďalších a ďalších takýchto látok a jej kapacita nie je nekonečná, tak tieto látky kolujú v krvi a niekde sa „usadia“. Väčšinou na miestach, kde je prúdenie krvi spomalené. Ak ich koncentrácia dosiahne určitú hodnotu, môžu vyvolať rôzne zdravotné problémy.
Áno, toto všetko má na svedomí nesprávne stravovanie. A to sme sa ešte nedostali k čistote vzduchu kedysi a teraz! Tento blog ale nie je ani o nostalgii, ani o mávnutí rukou nad dnešným svetom.
DOBA, KTORÚ ŽIJEME, JE JEDNA Z NAJLEPŠÍCH.
Môžeme si dať urobiť génové testy, z ktorých nám vyjde, na aké ochorenia máme predispozície, najať si trenéra, ktorý nám pripraví plán šitý na našu mieru a máme trh zaplavený výživovými doplnkami od výmyslu sveta.
A zároveň kopec múdrych nových výrazov, v ktorých sa už pomaly nedá vyznať. Napríklad taká “nutrikozmetika”.

ČO TO JE?
Úplne jednoducho povedané nutrikozmetika je výsledok výskumov dermatológov, lekárov a chemikov, ktorí prišli na to, že koža a krása sa najefektívnejšie tvoria zvnútra. Tento proces podporujeme liečbou zvonka. Prečo je to tak?
OBRÁŤTE SVOJU POZORNOSŤ DOVNÚTRA
Vedci zistili, že ak chcú dosiahnuť rýchlejší efekt pre zdravie pokožky, niektoré účinné látky je potrebné užívať vnútorne. Tráviacim traktom sa dostanú do krvi, a následne na tie miesta, ktoré majú vplyv na zdravie človeka, či napr. práve jeho pokožky. Tými miestami sú bunky. Účinné látky ich buď vyživujú alebo v nich neutralizujú látky, ktoré by ich poškodzovali (napr. voľné radikály).
“Ste to, čo jete? Nie, ste to, čo nevylúčite.”
– Ladislav Peš (vynálezca a fyzik, AVE NATURA)
Vedci, ktorí tvoria súčasť AVE NATURA (Ladislav Peš a Michal Molnár), si na začiatku projektu položili otázku, ako by znalosti, ktoré mali už naši predkovia (tí, čo makali na poli napríklad medzi Bratislavou a Trnavou), mohli pomocou súčasnej vedy ešte viac pozdvihnúť a využiť ich čo najúčinnejšie pre ľudský organizmus. Tak vynašli metódu extrakcie “AVE ACTIVE”, v ktorej využili poznatky nielen z oblasti chémie, ale aj kvantovej fyziky. Extrakty získané našou metódou sa vďaka nej v tele veľmi dobre vstrebávajú. Ich účinné zložky sú totiž vo forme veľmi malých polarizovaných častíc.
Toto je dôvod, prečo je naša produktová rada komplexná. Pochopili sme, že nestačí robiť jedno (krémy, séra), alebo druhé (výživové doplnky). Naše telo potrebuje podporu aj zvonka, aj zvnútra rovnako. Tak sme začali robiť všetko a všetko aj užívať. Žijeme tým, čo hlásame. Svoje produkty užívame každý deň a teraz ich s čistým svedomím odporúčame užívať aj vám.
Zdieľať článok na facebooku